Aanvullende opschriften

Een tweede inscriptie laten maken.

Steenhouwerij Van Ommen plaatst grafstenen door heel Nederland. De prijzen voor het afhalen, beletteren en terugplaatsen verschillen per regio en per steenhouwer. Hieronder vindt u een overzicht van de door ons gehanteerde kosten. De prijzen gelden voor de meeste provincies in Nederland. Voor meer informatie kunt altijd bellen of mailen.

Steenhouwerij Van Ommen is gespecialiseerd in het aanbrengen van aanvullende inscriptie(s) en teksten op bestaand grafwerk. Over het algemeen betreft dit een aanvullende inscriptie(s) na bijzetting van een 2e of 3e overledene in hetzelfde graf. Het bestaande grafmonument moet vaak voor de begrafenis worden afgehaald. Hiervoor wordt een steenhouwer ingeschakeld. Deze neemt het monument mee naar het bedrijf om op een later tijdstip met de nabestaanden te overleggen over het aanvullende opschrift. Soms blijft het monument achter op de begraafplaats en wordt het gelijk na de begrafenis terug op het graf geplaatst.

De offerte.

Steenhouwerij Van Ommen hanteert de volgende kosten voor het afhalen, beletteren en terugplaatsen van grafstenen:

Afhalen en terugplaatsen enkele letterplaat € 450,- (regionaal)
Afhalen en terugplaatsen enkel grafmonument € 650,- (regionaal)
Afhalen en terugplaatsen dubbel grafmonument € 750,00 (regionaal)
Kosten aanvullende inscriptie: Standaard lettertype vanaf € 3,50 per letter
Reproductie ‘oud’ lettertype (wordt gestraald) € 7,50,- per letter
Handgehakte letter vanaf € 12,50,- per letter
Inschilderen bestaande inscriptie (i.v.m) kleurverschil. € 75,-

Naast deze kosten moet u rekening houden met eventueel aanvullende kosten bijvoorbeeld de staat van het materiaal, is de bestaande betonfundering nog in goede staat, moet het monument professioneel schoongemaakt worden en eventuele vergunnigskosten (per gemeente verschillend). Wij geven u graag een offerte op maat, zodat u precies weet waar u aan toe bent.